PASLANMAZ ÇELİK KULLANIM ALANLARI

Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları
ASTM KOD ÖZELLİKLERİ KULLANIM ALANLARI
304 Paslanmaz çeliğin temel çeşididir. 400°C'ye kadar yüksek oksidasyon sağlar. Mekanik direnç ve sürtünme mukavemeti çok iyidir.  Mutfak eşyaları, evyeler, ev aletleri, endüstriyel mutfaklar, kimya ve petro-kimya sektörü, gıda sektörü, otomotiv sanayi, eşanjör ve boyler üretimi. 
321 Bünyesindeki titan ilavesi ile korozyona karşı mukavemeti arttırılmıştır. Yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. 

Rezistanslar, egzoz boruları, havacılık endüstrisi, bira fabrikaları, kimya endüstrisi. 

316 600°C'a kadar sıcaklıklara dayanıklıdır. Mekaniksel kopma ve büzülme mukavemeti oldukça iyidir. Bünyesindeki molibdenden dolayı oksidasyon ve asitlere dayanıklıdır.

Kimya, petro-kimya endüstrisi, buhar kazanları, ısıya mukavim eşanjörler, çeşitli kazan uygulamaları. 

316L 316 kalite paslanmaz çeliğin düşük karbonlu versiyonudur. 400°C'a kadar sıcaklıklara dayanıklıdır. Kimya, petro-kimya endüstrisi, kağıt endüstrisi, nükleer mühendislik, süthane ekipmanları. 
316 Ti 316 kalite paslanmaz çeliğin titanyumlu versiyonudur. Yüksek sıcaklık ve oksidasyon mukavemetine sahiptir.  Kimya, petro-kimya endüstrisi, pompa ve kompresör parçaları, kazanlar, fırınlar ve ısı değiştiriciler. 
309S 1050°C'a kadar sıcaklıklarda oksidasyon mukavemeti yüksektir. Yüksek sıcaklığa dayanıklı ekipmanların ve parçaların üretiminde. 
310 1100°C'a kadar sıcaklıklarda oksidasyon mukavemeti yüksektir.  Fırın parçaları ve yüksek sıcaklıklara dayanımlı ekipmanlar, kimya, petro-kimya endüstrisi. 
310S 1100°C'a kadar sıcaklıklarda oksidasyon mukavemeti yüksektir. Fırın parçaları ve yüksek sıcaklıklara dayanımlı ekipmanlar, kimya, petro-kimya endüstrisi. 
430 İyi yüzey görünümü sağlar, nikel içermediğinden mıknatıslanabilir.  Dekoratif amaçlı kullanımlar, parlak yüzey uygulamalar.